Tuesday, November 8, 2011

lil pumpkin =)

baby =)

okay now aku addict sama ini mamat CHANNING TATUM. auummm~ *LIA ALI pinjam sat nah ayat ni. =) okay then. i want him! nak kawin dengan dia. haha. nak dia nak dia. he is so damn smurfing hot. haih. kan best kalau dia jadi boyfriend aku. lepas tu jadi husband aku. auummm auummm. kalau dapat dia memang tak lepas da. haih. tapi apakan daya. kenal aku pun tidak -.- hanya mampu berangan ja T_T sedih sikit ja. channing tatum i will always lovelovelove you baby =) 

Wednesday, September 21, 2011

puting beliung dalam hati

sampai sekarang aku pikir. kau sayang aku betul ke? or it just a words?  sweet? aku tak suka sweet2 sangat ni. tak ke mana pun sweet segala ni. tak bawak mati pun. romantik memang tak lar kan. jauh sekali. hurm. should  i trust u and ur words? aku takut jadi macam sebelum2 ni. sebab kan terlalu percaya. habis hancur KEBABOOMMM! lunyai. heh.aku still lagi fobia dengan lelaki and kata2 manis depa. aku takut. takut takut and keep on takut. aku takut nak percaya dengan kata2 MANIS depa. yes! because i'm a girl. sensitif and senang terpedaya. based on apa yang aku tengok and aku rasa. semua sama ja. tak da beza pun. aku tak nak sayang kau macam aku sayang sebelum2 ni. aku tak nak percaya dengan kata2 kau macam aku percaya sebelum ni. aku takut lagi. i'm sorry. i didn't mean to hurt u or whatever it is. tapi aku nak kan yang terbaik untuk kita. harap kau paham. hurm. aku pun tak tau apa yang aku nak. sampai sekarang aku still lagi ragu2 dengan kau. sorry again. tuhan ja yang tau apa aku rasa sekarang. aku nak kan orang paham apa yang aku rasa pun aku tak tau nak bagitau macam mana. aku terima ja apa orang penah buat kat aku. aku diam. aku pendam ja. kalau aku bagitau pun orang just boleh dengar ja tapi still tak boleh paham apa yang aku rasa =') tapi tak pa. aku try tabah kan diri aku untuk teruskan hidup ni. byee =)

Sunday, August 28, 2011

hero hero superhero =)



can you be my hero? =)

Friday, August 12, 2011

fake rockstar



baby-G saya colour BIRU =)


okay now aku tengah penin memikior haa. aku ingat lepas raya nak bawak aku punya baby-G balik kolej *gitar*. tapi bila pikir balik aku bukan pandai main sangat pun. ya lar aku ni beginner. kalau bawak balik kolej pun sapa nak ajaq aku main. sifu aku si AMAR ZULKIFLY study nun jauh di sepang nuh. kat sini mana ada sapa nak tolong ajaq. so terpaksa lar aku belajaq main sendiri. tapi pikir lagi skali macam tak da guna ja bawak balik kolej? kena gelak buta2 ja -.-" action ja lebih tapi tak reti main pun. haih. tapi kalau tak belajaq main sampai bila nak pandai kan? so now 50 : 50 lar. patut ke tak aku bawak baby-G aku balik kolej? should i? should i? hurm. i dont know lar. anyone bagi pendapat? o.0

Friday, August 5, 2011

one month

da 1 month lebih da aku stay kat kl ni. haha. macam cepat gila uh. tapi nak start belajaq tuh lambat sangat. haih. baru isnin lepas start belajaq setelah sebulan kat sini. haha. member2 kat sini okay lar. tapi last night gila ada perang dingin kedua. haha. geng intake july perang ngan intake april. alaaa bodo. baru senior satu sem. tak tua mana pun. sama umur ja. nak buat macam depa tuh besaq sangat. haih. macam2. biasa2 ja life kat sini but okay lar not bad =) study tak lupa pun. i will prove to my parent yang aku boleh buat =) seburuk-buruk anak akan ada baik nya. and and and aku rindu SUNGAI PETANI, KEDAH. and aku rindu gff aku FAVINA. come to me cepat2 meh. tak sabaq nak peluk cium hang kuat3. hehe. dekat lar dia dengan aku. tak da lar aku sunyi sangat kan bila dia da ada. hehe =D okay byee borinnngggg people =)

Friday, July 22, 2011

bukan.

 aku bukan seorang yang pandai berkata-kata.
 aku bukan seorang yang pandai berfikir.
aku bukan seorang yang baik.
aku bukan seorang yang pandai menjaga hati orang.
aku bukan seorang yang suka membantu orang.
aku bukan seorang yang penyayang.
aku bukan seorang yang pemurah.
aku bukan seorang yang penyabar.

aku just aku yang tak ada apa-apa.

Wednesday, July 20, 2011

haaa macam tuh larr

tolong jangan jealous kan aku =( aku rindu hang. perlu ka hang jealous kan aku. kenapa? why? dulu hang cakap hang tak suka dia. hang tak maw layan dia. tapi skarang? bukan main lagi kan. hurm. tak pa aku paham. aku bukan sapa2 bagi hang. tapi aku pun ada prasaan jugak. tak payah lar nak gedik2 depan aku macam tuh. aku taw hang da meluat ngan aku. aku terima. memang salah aku pun. tak yah lar nak buat aku sampai macam ni. please......................berambus jauh2 sikit.

Tuesday, July 19, 2011

avada kedavra






okay. today aku g tengok wayang uh. haha. gila gempak DOE. aku nak tengok lagi larr. 3D pulak. ramai kan duit aku. hehe. tak kisah lar janji boleh tengok lagi. seram nihh *bunyi eira* haha. nak tengok lagi nak tengok lagi. heee. best sangat. style bebeh. anyone belanja aku? =D

Sunday, July 17, 2011

saya rindu saya rindu.

aaaaaa. esok sudah mau pulang ke kolej. waaa. lepas ni tunggu raya pulak baru balik. emm. tak kisah lar. tapi yang penting aku rindu kan sayanggg aku ='( FAVINA..rindu sangat3 ni. balik lar cepat. haih. aku balik sp pun hang tak da. aku dok KL pun hang tak da *memang hang tak da pun kan -_-" semalam baru text ngan dia. lagi 2 minggu dia nak balik. haha. serious way rindu hang gila puntet r. haha. confirm hang gelap dari aku kan. hehe. then aku rindu kat EIRA IDRIS CIK AYIN PUYIN dengan LIA ALI jugak. rindu nak menggila DOE. haha. tak yah nak doe sangat lar kan. haih. lepas ni kena basuh baju sendiri balik. haiiyaa -_-" apa2 pun lepas ni kena study hard. wow~ aku ka tuh yang berkata kata macam tuh. haha =D macam puntet kan. heeee

Tuesday, June 28, 2011

byee byee SUNGAI PETANI byee byee EVERYONE =')

okay. tonight my last day untuk online buat sementara waktu ni. esok tengah hari da nak berangkat ke tampat baru. nak online balik tak taw lagi lar bila. nak tunggu dapat laptop pun lambat lagi kott. haih. aaa. nak pergi tempat baru mesti jumpa macam2 yang baru kan. firstly kawan baru. i don't know how to be friendly. sebab aku kan sombong. tengok muka sudah larr. cukup susah nak senyum kat orang. haha =D bukan tak maw senyum. cuma bila senyum ja ada masalah mata. heee. yang taw tuh taw r. haha. okay. esok ada lar hari yang paling membosan kan sebab akan terkurung dalam kereta untuk beberapa jam. haih. lepas tuh 3 hari ada hari yang paling aku tak suka even aku tak penah taw macam mana keadaan tuh. tapi yang aku taw akan ada benda yang aku sangat3 tak suka akan terjadi. huhu. hope sangat cepat2 lar berlalu 3 hari tuh. tak sanggup aku nak hadapi nya. haih. okay then aku akan tinggai kan kampung halaman aku SUNGAI PETANI, KEDAH. i'm gonna miss a lot of things here. i'm gonna miss my bantai busuk yang paling setia, my elmomimo yang teman aku selalu, my bilik yang semak lagi menarik, my tv yang selalu teman aku 2 3 pagi, my kucing meowmeow yang kuat makan tapi tak gemuk2, my radio yang selalu hingaq sampai esok siang, my kipas yang tak boleh pusing, my rumah yang kecik molek tuh and macam2 yang ada kat sp ni. memang sp ni da bosan sebab tak da apa. tapi aku akan rindu jugak kat sp nanti. tunggu raya nanti aku balik larr =) now hope aku dapat sesuai kan diri kat tempat baru. byee byee sungai petani byee byee everyone =')

Thursday, June 23, 2011

tajuk??

hellllooooo boringgg people. lama tak online uh. gara2 laptop sakit so kena lar antaq masuk hospital. haih. blog pun lama tak update. tak taw nak tulis apa. hentam saja lar. haha. so aku da nak p merantau tempat orang da tak lama lagi. ada lar 4 5 hari lagi. sini pun da tak da sapa da. semua pakat p study mana hala. vina pun bulan 8 kot baru balik. haih. tunggu dia kat sana larr. vina mai cepat2 taw. aku lonely uh. emm =( and now aku takut pasal SESI SUAIKENAL. OMGGGGG! wtf. macam mana aku nanti? da lar tak friendly pun. nak cakap pun idea tak da. so how? aaa. tak da self-confident langsung. haha. hope depa tak kata aku sombong. haih. then dok sana tak boleh nak online lagi. laptop tak dapat lagi larr. haiiyaa. ini macam boleh gila wooo. abah.......beli lar cepat2 sikit nahh laptop tuh. abah handsome taw dak. haha =D gila -_-" tak pa larr. harap2 aku dapat sesuai kan diri dengan tempat baru tuh nanti. doa2 kan aku berjaya =) .

Thursday, May 26, 2011

saya perlu kan doktor =)



i need a doctor
called me a doctor
to bring me back to life

Monday, May 23, 2011

i'm about to lose my mind.

serabut. buntu. jemm. emmm. macam mana nak gtaw nyh. 50 50 lar skang. sebelah pihak da okay. sebelah lagi macam mana haa?? tak taw lar boleh ka dak. adoyy. srabut srabut. macam mana ni? somebody please help me? vina where are u? emm. hang tak da ni tak da sapa da boleh tolong aku dengaq masalah nyh. sekarang aku sorang ja. hurm. macam mana aku nak solve problem aku nyh. haih. mintak2 lar boleh. aku doa and harap sangat3 =( harap2 pihak tuh lembut hati. please think positive. emm -_-

Sunday, May 22, 2011

aku memang BODOH =)




yea. aku memang bodoh. aku memang jahat. aku tak pandai. macam DEPA. hurm. nak buat macam mana. i'm not being what they want. aku rasa aku nyh benda yang da salah buat. so hasil dia tak perfect lain r DEPA. aku tak dapat nak bagi apa yang DEPA harap kan aku boleh bagi. memang sangat2 terasa dengan apa yang di kata kan. first JAHAT even benda tuh da lama. tapi sakit and luka tuh still ada sampai skang. second BODOH even tak keluar kan perkataan tuh. tapi dengan menyatakan tak pandai maksud lebih kurang sama tapi ayat nyh sopan sikit. terasa jugak. kekal dalam ingatan nyh. tak kan terpadam. terima kasih banyak2. suka sangat2. thanks sebab finally luah kan apa yang di rasa. kalau still ada rasa tak puas hati lagi tuh dipersilakan untuk membuat lagi pengakuan berani sakit hati orang =)

Friday, May 20, 2011

MMC ooooo MMC






okay. pagi tadi ada number yang tak dikenali call. emm. bukan lar pagi sangat pun. tengah hari petang2 macam tuh. hehe. and aku angkat ja call tuh. suara macam someone aku kenai tapi number KL yang call. aku angkat then dia nak cakap dengan someone yang aku tak kenai langsung. rupa2 nya salah number. okay tak pa. aku sambung tidoq balik. lepas tuh beberapa minit lepas tuh number yang sama call lagi. adoyyaii. aku pikiaq berkali kali nak angkat ka dak. then angkat ja larr. pas tuh suara orang yang sama tanya "hello. cik wan nisa farhanis binti wan hazani ade tak?" coih. nasib kali nyh dia betoi. kalau salah lagi aku maki dia terus. hahahaha. dia dari MMC. aku dapat masuk MMC course Diploma in Management with Multimedia. -_-" adoyy. ehh sat. mamat tadi ada buat lawak apa tak taw. "adik nama adik panjang uh. nanti nak akad nikah susah woo. haha" hahahaha. ngok punya orang. buat lawak pulak. aku da lar tengah mamun apa semua. hehe. then ada certain tuh dia cakap aku senyap ja. pas tuh dia "hello adik? tido ke?" haha. aku mamun lar ngong. sebut email aku pun nak gelak kan. taw lar email aku macam apa ja lagi kan. haha. apa2 pun nanti dia antaq surat tawaran sepenuh nya. pendaftaran 29 JUN 2011 nyh. tak dan nak tunggu orang tersayang balik. emm. tak pa lar. nanti aku nak p melawat dia =) 

Wednesday, May 4, 2011

just a dream



macam mana pun lagu nyh gak jadi pujaan hati. haha
sehari kalu tak dengaq tak sah larr hari harihari.
i love the most =)

from far



=')

Friday, April 22, 2011

blablabla~ boring people.

kalau tak taw nak tunaikan janji jangan dok buat lar. da taw diri tuh memang tak boleh nak tunaikan janji. jangan gedik dok buat janji. jangan lar dok buat orang sakit hati ka apa ka. pikiaq dulu sebelum nak buat janji. kalau rasa tak boleh nak tunaikan tak yah lar dok janji. nyh dak. buat janji ikut dan ja. last2 tak tunaikan pun. huh~ eeeeeeeeee!!!!!!!!!!! geram sangat kott haaa. adoyy. tak taw lar nak cakap macam mana lagi. macam2 perangai. i'm getting.............err.....emm. abai kan ja lar okay. lapaq. byee

Wednesday, April 20, 2011

kecik2 tak maw mampuih. mai besaq mulut macam barua. fuck!

kalau da mulut macam barua memang tak boleh nak buat apa da. tak boleh tengok orang senang sikit. ada ja benda dia nak buat bagi aku kena. bodo naharamm jadah. babi sangat hang tuh. da lar mengada2 gedik naharam. bodo babi motherfucker fuck you! perangai macam hang tuh elok sangat ka. mak pak hang pun perangai lebih kurang hang ja. lupa plak ke mana tumpah nya kuah kalau tak ke nasi right?? elok lar ampa anak branak. 2 kali 5 5 kali 2. aku "SUKA" sangat3. hang depan aku hang buat baik bukan main lagi. tendang gajah pun gajah tak lari. aku kalau ada lesen boleh balun orang. orang pertama aku nak balun hang r. tak kira apa da. hang kawan aku ka hang nenek aku ka laki aku ka hang adik aku ka. aku kira apa. kalau da hang seniri pun boleh buat macam tuh kat aku. memang mulut hang besaq sangat kott boleh buat macam tuh. ingat aku takut ka kat hang sebab kan mak pak hang boleh defend hang?? sorry larr. sikit pun tak goyang lar fucker! hang jangan ingat aku nak caya da cakap2 hang tuh. jangan tanya pasai pa aku jadi lain lepas nyh. hang nak mintak tolong ka apa ka. SORRY. aku tak berkhidmat kat orang macam hang. hang jenis manusia tak da akai jugak. dengki sangat ngan orang lain. tak boleh tengok orang lain senang sikit dari hang. ada ja benda hang nak buat kan. larr nyh mampuih p kat hang. dulu hang penah buat sekali kat aku. aku buat tak taw ja. tapi skang hang da melebih lebih sangat kott. cross the line da paa. tak paa. tunggu nasib hang pas nyh. semoga hang BERBAHAGIA ngan apa hang buat kat orang nahh.

Monday, April 18, 2011

eff you see kay !

bosan bosan bosan panas panas panas. urgh! i can't sleep. i'm so bored. please somebody help me T_T  i don't know what to do. stalk fb orang? da makin bosan uh. tak da yang menarik pun. youtube? bosan jugak. haih. apa lagi yang ada haa? emm. i'm getting bored lar wayy. everyday will do the same thing. makan tidoq online makan tidoq online. boleh gila kott. hurm. da lar sorang tuh tak msg aku malam nyh. huh~ bebai truih. nak juai fon tak bagi. haih. blablabla.......potpet potpet potpet. bila nak bahagia nyh. boleh dok merapu sorang2 time2 macam nyh. dengan panas. bekuap sangat kott bilik nyh. aaaaaa. what the eff. gila babi. bodo naharemm. !@#$%^&* *ada words2 yang aku tak boleh tulis dalam nyh* lalalalalalalala~ disebabkan aku tak da keja. aku dok p tambah nilai dosa plak tadi. boleh dok tengok luas2 gambaq2 "menarik" woots. aku tergoda aku tergoda. tergoda palahotak hang. haha. lepas tuh boleh dok tambah pengetahuan2 tak ketahuan dok tengok orang lawan maki memaki hamun mehamun. waaa menarik. haha. aku tak taw apa. baik aku diam ja kan. haih. hujan tapi tak sejuk pun. dosa aku banyak sangat ka panas sangat malam nyh. haih. ish3 astaga. boleh gila aku macam nyh. way teman lar aku. guruh plak bunyi. da lar aku takut guruh -_-" baby *bantai busuk aku okay* rindu baby. nak balik umah. nak pelok baby. uuwwaaaa T_T tak maw da online. guruh asyik dok bunyi ja. k larr byee

Monday, April 4, 2011

tekanan.

3 APRIL 2011

hurm. hari yang tak boleh dilupakan  =') thanks to them. thanks sangat2 sebab buat aku bahagia hari tuh. tapi aku sendiri yang spoil kan hari happy aku tuh. hurm. ya lar. selalu nya kalau ada problem punca dia dari aku lar. i'm useless lar way. paham ja lar. emm. aku taw aku memang suka buat orang sakit hati ngan aku. aku memang tak penah pikiaq pasai orang lain. aku tak penah pikiaq apa depa rasa. sebab aku selfish kan. emm. rasa bersalah teramat sangat kat sorang tuh. mintak maaf sangat3 sebab buat 'dia' sedih or apa2 yang berkaitan. saya jahat. saya tak guna. saya penting diri. tapi saya nak mintak maaf sangat3. saya paham kalau 'dia' tak maw maaf kan saya. sebab memang saya yang salah. saya tak patut buat macam tuh. tapi aku nyh kan jahat. emm sebab tuh aku tak maw happy dalam hidup. sebab aku tak pandai and tak taw nak menghargai apa orang bagi or buat. sebab aku kan tak guna. hurm -_- memang tengah tension gila skang. kusut pala otak. blurr blank kosong 0_0 tak taw nak pikiaq apa. dia pun da tak maw layan aku da kott. emm. telan ubat gak satg. biaq mampuih p. sapa pun tak kisah aih. hurm. tapi i'm really really really sorry T_T

Thursday, March 24, 2011

purple - here for you







p/s : aku memang suka post video2 lagu. so just shut the fuck up lar fucker.
jangan dok banyak kore sangat. aku punya blog.
diam lar ampa ampa ampa. grrr~

adoyy..jemm..

the fucking day ever. thanks devil. haha
23 MARCH 2011
hari yang tak boleh pergi. haih. jemm =p
tengok semua pakat dok tulis kat blog. 
depa tak pa lar depa pandai2 boleh gtaw orang.
aku memang tak kan gtaw kott =)
harap maaf kepada semua2 ya.
aku update bukan sebab nak gtaw result.
aku update pasai aku nak gtaw yang.........
RESULT TAK AKAN DI BERITAHU KEPADA SESIAPA!
harap maklum nahh =)

Saturday, March 19, 2011

pupus.....



='(

you! yes you.

i miss you so much.
serious rindu you =(

Thursday, March 17, 2011

once upon a time.....

aaaaaaaaaaaaa. what the eff. haha. dulu masa aku tehegeh hegeh kat hang hang buat tak taw kat aku. skang baru nak cari aku balik. baru nak kata hang sayang aku. way shuhh shuhh! bila aku da ada bf baru nak cakap macam2. hang ingat aku nak caya dengan kata2 hang tuh. memang tak r. aku tak kan balik kat hang da. feel aku kat hang pun da tak da. aku boleh hidup tanpa hang. aku da bahagia skang. jangan nak meruntuhkan rumah tak da tangga aku nyh. grrr~ hahaha. jangan lar dok buat aku jadi serba salah ngan kata2 hang nahh. kali nyh memang aku tak da belas kasihan da. aku da tak maw pikiaq pasai kita dulu2. i'm happy with my life and i'm really happy with him. jangan kacau nahh. takat nak jadi kawan tak pa. aku boleh nak kawan ngan hang. lebih2 sorry nahh =)

Sunday, March 6, 2011

dulu relax sekarang busy

okay. 2 3 hari nyh aku tak da kat sp. hehe. p somewhere yang ampa tak yah taw lar kan. best and i've enjoy and have lots of fun at there. sambil bercuti sambil cuci mata larr. haha. okay dok sana lupa habis suma masalah2 yang dok ada. tapi skang da balik. and masalah tak hilang2 lagi. bertambah lagi ada lar. aku tak maw balik sebenarnya. aku nak stay sana lama3. tapi nak buat macam mana. bajet pun tak cukup. lari habis. haha. tapi okay lar kan tenang kan jiwa and pala otak nyh sikit kan. now kena focus on game plak. nak kena bagi ada stamina. last game stamina aku down gila. training pun tak cukup. adoyy. kali nyh tekad nak fit kan balik badan aku nyh haa. haha. da tak fit pun. penuh dengan lemak2 terkumpul. heee. kurangkan makan lebih kan excercise. haha. and i wanna say lots of SORRY to my lovely friend VINA sebab aku akan jarang jumpa ngan hang. aku akan kurang spend time ngan hang. aku akan kurang contact ngan hang. sebab aku akan busy starting from now and aku tak da duit nak topup. huhu. sorry babe! ='( tapi aku tak lupakan hang okay =) you're the BEST FRIEND i've ever had. hang pun jangan lupakan aku okay. friend forever nahh. weee~

Thursday, March 3, 2011

!@#$%^&*


fuck you lar motherfucker!
habis elok r tuh fucker oiih!

joseph vincent - if you stay



okay not bad. tapi aku lagi suka sam tsui - don't want an ending.
 menawan gak r =)

*muka dia ala2 MICHAEL COPON =) *

joseph vincent && jason chen



i love this song =)
enjoy.

Saturday, February 26, 2011

i'm a human too





damn lar u! grrr~ such a moron motherfucker bloodyhell or whatever lar kan. hish! macam tuh lar dia a.k.a 'person'. ehh 'person' kalau da HOTT sangat tak yah nak main2 kan aku. nasib baik aku tak taruh hati dengan hang. kalau tak. adoyy. berkecai jugak r. masa dulu2 hang pong pang pong pang. macam2 hang cakap. macam2 hang buat janji. sekarang pot pet pot pet pun aku tak dengaq da aih. menghilang menyepi mendiam menyengap segala ME lar ada. then tiba2 aku TERperasan satu benda. aku dok 'SUKA' tuh bukan saja2 nahh. 'SUKA' perli tuh. tuh pun kalau hang PERASAN kan. ya lar kan hang dok sibuk menarik 'cinta' hang balik. aku bukan apa. just terasa diri aku nyh BODOH sebab dipermainkan oleh hang and percaya dengan 'KATA2 HIKMAT' hang tuh. menarik gak r. menawan sangat hang buat macam tuh. aku bukan JEALOUS okay. kat sini aku nak menyatakan bahawasanya *baku teruk* aku nak hang taw apa aku rasa. aku tak jealous tapi aku marah. aku marah sebab hang da main ngan stupid words hang tuh. hang cakap macam2 so boleh buat aku rasa macam hang nyh like an angel larr. haha. jangan harap lepas nyh aku nak caya dengan kata2 'manis' hang tuh. aaa and selamat berbahagia dengan 'cinta' hang tuh nahh. tak yah nak explain apa2. aku tak maw taw and tak maw amek taw. and don't you ever dare to play with my  heart. terima kasih banyak2 =)

Sunday, February 20, 2011

whatever

wtf! motherfucker betoi. what a damn bored day. bored bored bored. hari2 bosan hari2 gila hari2 boleh matti wooo. grrr~ apa nak buat nyh. adoyy. nak keja tapi malas lagi. duit pun tak bapa nak rare skang. heh. dok delete friends kat facebook pun da makin bosan. jenuh nak cari satu2. adoyy. apa maw buat nyh. tak da bf rasa bosan lar plak. tapi bila ada nanti macam2. tapi syok tengok depa3 ada bf. kadang2 sweet kadang2 sour kadang2 salty. haha. macam2 kan depa. haih. nak ada bf tapi tak ready lagi kott. ntah larr. macam2 aih. time skola dulu boleh pulak nak ada bf. time skang yang tengah free tak gaduh nak pikiaq pasai study lagi tak maw nak ada. adoyy. tak paham betoi. sabaq ja larr. doa banyak2 bagi dapat hat elok kitt nahh. dari semua segi nahh. bukan rupa sajja. haha =D aaaa. hari2 buat benda sama bosan jugak. naik gila da. nak kuaq malas. member tak da sini lagi. p mana tak taw. haha. kisah plak aku. tak pa lar. nak buat cam na. kena lar enjoy macam nyh. hahahaa =D

Friday, February 18, 2011

hachi hachi =)



HACHIKO : A DOG'S STORY

true story kott cita nyh. just true punya kat jepun nuhh. movie nyh american punya.
tapi serious cita nyh sedih kott, haha.
mesti ampa3 kata gila kan pasai cita anjing pun boleh nak nangiskan.
gila tak gila aku punya pasai larr. grrrr~
ampa3 tengok baru taw pasai pa boleh nangis. hehehe
aku tengok cita nyh ngan mama haaa.
dok lar dua2 beranak dok ngadap cita nyh. satu keja pun tak jadi. heee
mama pun nangis jugak. tapi dok cover.
sama lar aku pun. bila mama kata aku nangis aku kata dak.
bila aku kata mama pun nangis dia pun tak ngaku. hahaha 
anjing jepun nyh comey kott. mata dia kadang2 sepet. hahaha :D
enjoy tengok cita nyh =)

Thursday, February 17, 2011

layan jaa



haha tak da keja lar nyh. bosan punya pasai.
layan p lar alleycats plak. hehee =D
abeh bosan da nyh haaa
blurr + serabut + semak + kecewa + sedih
suma ada lar. adoyy 
macam2 sangat da haaa.
so layan...................

Wednesday, February 16, 2011

i like you



is it wrong to like you?
apa boleh aku buat.
suka hang dari jauh ja larr.
maw tak maw kena trima ja lar.
tuh ja yang aku mampu buat.
hang ingat aku main2 kott suka kat hang.
aku betoi2 suka kat hang larr.
macam mana nyh.
macam mana nak bagi hang paham tak taw?
nak aku cakap siam ka?
tolong larrrrrr. adoyy

semua aku lar yang salah

*morning* aaaaaaaa. pagi2 lagi da kena kacau ngan mama aku. grrr~ dia kalot2 nak p permatang pauh. keja lar oiih. then dia da blah tuh. aku masuk umah tengok2 dia lupa bawak kunci. adoyy. then aku masuk bilik dia. tengok atas katil ada handphone dia. gosh! dia lupa bawak. dia tinggai plak da. adoyy. okay tak pa sambung tidoq balik. tik tok tik tok tik tok. *noon* terjaga dari tidoq. sebab dengaq ada orang dok ketok2 pintu belakang. aku bangun lar. rupa2 nya mama lar yang dok ketok. haha. dia marah2 uh. aku pun p lar bukak pintu bagi dia masuk. dia masuk2 umah dia marah2 aku pasai tak dengaq dia panggil. aik dia yang lupa bawak kunci dengan handphone aku jugak yang disalahkan. grrr~ redha ja lar. aku tak banyak cakap. aku trus masuk bilik sambung tidoq. sebabnya aku tak maw dengaq dia beletiaq and marah2. so aku tidoqtidoqtidoq. sampai koi......................ada lar. hehe :D so bangun2 dengan tak da perasaan trus online :p

Saturday, February 12, 2011

spoil sikit jaa

hari nyh. finally nak kuaq. yay! punya lar dok siap3. last2 hujan. adoyy. nyh yang spoil my mood nak kuaq umah. adoyy. aku nak p joging ja pun. heh. tapi tak pa larr. aku dok umah nganga ja larr. online makan tidoq tengok tv. haha. rutin dan hobby. haih. okay nak p sambung main game. byee

tomorrow never die

esok seharian saya akan membuta di rumah. sebab nya tak da benda lain da nak boleh buat. haha. gila larr. da lar hari nyh sehari tak kuaq rumah. campur aduk dengan esok da jadi dua hari. gila larr. tak paa. ingat esok agenda petang nak p joging larr. lama da tak joging nyh. hehe :D tapi tuh pun kalau keta ada lar kan. haih. sementara nak tunggu petang tuh apa aku nak buat haa? any idea?? grrr~ online tidur nganga tengok tv baca buku tidur makan online mandi makan tidur online tengok tv. haaa tuh ja larr. haha :D apa2 pun doa kan aku agar aku selamat menempuh hari esok. hahahahaaha gila!

Thursday, February 10, 2011

no mood no mood

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. emmm. nak update blog pun rasa malas da skang. since 'hang' p. tak da mood nak buat apa pun. skang aku pun rajin sangat menghilangkan diri. sorry lar too kawan2 aku. aku tak boleh nak meet ampa lagi buat masa skang. i need time and space for me to take my mood back. *macam babi sket kan.haha* seriously mood nak p mana pun tak da. nak buat apa2 pun tak da. da lar dengan dok sakit sama. seminggu lebih da dok sakit tak lega2 lagi. adoyy -_-" aaaaa. too my handsome and pretty friends jangan larr tanya aku hilang mana p mana or mana2. sebab aku tak kan gtaw larr. haha :D agak sedikit kejam di situ yaa. emm. kalau dok tanya jugak tak taw larr nak bagi paham macam mana kan. aku just berkebolehan dalam 2 bahasa jaa. bahasa melayu dengan bahasa inggeris. heee. meluat sikit jaa. haih. and to sapa2 yang nak trasa rasa cepat. 'orang tuh' da lain kan skarang. aku pun da tak paham sangat daa dengan 'orang tuh'. kalau aku cakap pun bukan 'orang tuh' nak ngaku pun kan. tak taw larr sama ada aku yang berubah or 'orang tuh' kan. aku da cakap habis elok da 'orang tuh' suka sangat dok cakap macam2. semua salah aku kan. haaa mai lar salahkan lagi aku. aku sabaq ja ngan 'orang tuh'. haih. tak pa larr. nak buat macam mana. tuh ja kott salah satu cara untuk 'orang tuh' tak maw kawan ngan aku da kan. okay fine thanks sangat2. byee

Tuesday, February 8, 2011

i'm weak without you






ku membenarkan jiwaku 
untuk mencitaimu 
ku persembahkan hidupku 
untuk bersama kamu

dan diriku untuk kamu
belum pernah ku merasai begitu

semua itu telah berlalu
harapanku palsu
dan mungkin hari yang satu
terus ku tertunggu

dihatiku masih kamu
belum pernah ku merasai begitu

aku lemah tanpa kamu
ku ingin mu dampingi ku
aku fahami aku bukan terbaik
untuk diri mu

namun aku tetap aku
yang terbaik untuk diri ku
hanya satu
hanya kamu

ku membiarkan hati ku
untuk merinduimu
ku menghamparkan sakitku
untuk tatapan kamu

bersamamu harapanku
hilang dalam terang yang membutakan ku

aku lemah tanpa kamu
ku ingin mu dampingi ku
aku fahami aku bukan terbaik
untuk diri mu

sampai syurga ku menunggu
sampai syurga ku cinta mu
hanya kamu

dan segala yang ku ada
ku berikan semua 
untuk dirimu saja

ku mahu dirimu
bahagia untuk selamanya
biar sampai syurga
aku menunggu cinta darimu
agar ku sempurna

aku fahami aku bukan terbaik 
untuk dirimu
namun aku tetap aku
yang terbaik untuk diriku

hanya satu

aku lemah tanpa kamu
ku ingin mu dampingi ku
aku fahami aku bukan terbaik
untuk diri mu

sampai syurga ku menunggu
sampai syurga ku cinta mu
hanya kamu



Wednesday, February 2, 2011

last day ='(

hurm. hari nyh. aaa. fun jugak lar. tapi sedih pun ada. hurm :( for last time aku jumpa dia hari nyh. after this dia nak p merantau da. tinggai aku sorang2. emm. i'm gonna miss you lar babe :'( no matter what aku still tunggu hang okay. hang balik nanti jangan tak gtaw aku plak nahh. aku suka kuaq ngan hang :') bila lagi kita nak kuaq haaa. pas nyh hang balik aku akan pasti kan aku da ada lesen. aku amek hang plak okay. sebagai balasan hang dok amek aku. hehe. btw actually pas dengaq hang kata hang nak p sana and stay sana trus aku trus jadi sedih kott. memang mood hilang. tapi aku cuba habiskan time aku ngan hang ngan sepuas puas nya. aku tak maw sia2 kan masa aku ngan hang tadi. aku happy sangat kuaq ngan hang hari nyh. aaa setiap kali kuaq ngan hang pun memang aku happy sangat da pun. huhu. pas hang p nyh aku da tak da teman macam hang da yang blay aku spend time skali. hang nanti balik cepat2 taw. sebab skarang hang tak p lagi pun aku da rindu hang. aku rindu hang sangat3. aku akan tunggu hang sampai bila3 okay =')

Tuesday, January 25, 2011

Sam Tsui - Don't Want An Ending



:')







I don't wanna fall out
But we're all out of time
(Is this over?)
(Don't want an ending)
In one day
No way you'll be mine
(Is this over?)
(Don't want an ending)

Ooohhh...

My heart is running on empty
One more day and then we go
Yeah, the time goes on now
Don't ask me how
I don't know
We'll be home tomorrow
'Bout a thousand miles too far away
Say you won't forget and I'll be okay

At least tonight
It's just you and me and honestly
That's everything I need

I don't wanna fall out
But we're all out of time
(Is this over?)
(Don't want an ending)
In one day
No way you'll be mine
(Is this over?)
(Don't want an ending)

Tonight's the countdown
'Til the day we're not around
(Is this over?)
(Don't want an ending)
And you're gone
And we're on with our lives
(Is this over?)
(Don't want an ending)
I don't want an ending

Don't want an ending...

The days turn to hours
And it's just a movement before they go
I'm scared to say goodbye,
'cause what's after that?
I don't know.

As the years look past us
If we lose track,
Or lose the fight,
I will search forever
To find a way back..

To tonight
Where it's just you and me and honestly
That's everything I need

I don't wanna fall out
But we're all out of time
(Is this over?)
(Don't want an ending)
In one day
No way you'll be mine
(Is this over?)
(Don't want an ending)

Tonight's the countdown
'Til the day we're not around
(Is this over?)
(Don't want an ending)
And you're gone
And we're on with our lives
(Is this over?)
(Don't want an ending)
I don't want an ending

We say "see ya later"
But I know there's no where we're
Around here again (yeah)
And every until next
Feels like one back punch line
And I don't want that again

I don't wanna fall out
But we're all out of time
(Is this over?)
(Don't want an ending)
In one day
No way you'll be mine
(Is this over?)
(Don't want an ending)

I don't wanna fall out
But we're all out of time
(Is this over?)
(Don't want an ending)
In one day
No way you'll be mine
(Is this over?)
(Don't want an ending)

Tonight's the countdown
'Til the day we're not around
(Is this over?)
(Don't want an ending)
And you're gone
And we're on with our lives
(Is this over?)
(Don't want an ending)
(Noo) I
(All out of time)
Don't want an ending

Sunday, January 23, 2011

mamat hans isaac =)

pagi nyh aku bangun awai kot. haha. sebab nya mama aku yang kacau aku dok feeling tidoq nuh. haih. dia gerak aku soh p mandi lar. sebab nak p penang. hehe. then aku bangun lepak2 dulu depan tv. pas tuh p mandi apa suma siap3 then naik keta. otw p penang tuh. menggila lar aku ngan cousin aku sorang tuh. gi sama la larr. haha. hingaq satu keta. bising sangat da pun. nasib tak kena marah ngan mama sebab mama pun join dua kaki bising hingaq2. haha. then da sampai queensbay tuh mintak duit3 kat mama then p shopping lar. tunggu apa lagi. hehe. pas tuh jalan3 tengok baju apa suma. then da beli apa semua mama bawak kami semua p makan kat kapitan. alaa depan tuh jaa. mula ajak mama p jalan ja. dia tak maw. dia kata jauh lar tak larat lar panas lar apa semua lar. haha. biasa lar orang tua lar kata kan :p then da sampai kapitan tuh. order3. sampai semua makan3 lar. then dalam tengah dok makan tuh aku tengok sekeliling. tiba3 mata aku TERstop kat sorang mamat nyh. haha. gila lar memang melting kot aku tengok dia. then aku kecoh lar kat cousin3 aku tuh. depa pun tengok. pas tuh aku ngan sepantas kilat sabung menyabung dengan slumber rock spontannya mengeluarkan kata3 gila babi. aku kata mamat macam hans isaac tuh i yang punya okay. i cup dulu. hehe. oppsss! prasan and gedik lar plak kan. adoyy. susah gak macam nyh. haha. but serious muka dia macam hans isaac (tataw betoi ka dak eja nama dia) kott. dengan snowcap dia macam snowcap baby. comel kott. tergoda aku di buat nya. then dia duduk bertentangan ngan aku. gila lar. cousin aku sorang yang gila tuh jealous. haha. then kami semua dok merapu merepek apa tataw lar kan dok cakap pasai mamat hans isaac tuh. sambil dok kata sambil dok usha. haha. kesian mamat tuh. segan dia. da lar dia dok sorang3 ja. hehe. macam da kena buli ngan kami nyh. then cousin aku yang gila tuh. haha. dia gtaw aku dia scan mamat tuh. dia kata mamat tuh prasan kami dok usha3 dia. dia nak makan pun tak senang. haha. tak pa lar. then dia pun blah balik. kami pun balik. tapi tak balik lagi pun sp. kami singgah sunway carnival dulu lar deyy. shopping sana plak. dapat lagi sehelai baju. weee :D then balik lar. dalam otw balik tuh kami kena marah ngan pacik kott. haha. sebab lambat. nak bukak kedai lagi. haih. memang lambat da pun. hehe :D pas tuh sampai3 siap3 p jaga kedai plak. hehe :D

a few photos from me :)

 kalau da gila snap picture kat mana pun boleh jadi. 
hehe =)
*sunway carnival*

 dalam toilet pun tak pa. janji snap picture =)
*toilet queensbay*

 yeah! dia cousin tak sehidup tak semati tak sejiwa aku okay.
tapi semerapu semerepek semenggila aku =)
*sunway carnival*

 apabila gi sama la bertembung. jadi lar GILA =)
*dalam kereta otw p penang*

 haaa. abeh comey lar tuh. cover pipi dia yang tembam tuh.
aku maintain rock macam nenek aku lar.
haha =D
*dalam kereta otw p penang*

otak empat setengah pun kira okay lar =)
*dalam kereta otw p penang*


mamat hans isaac tuh betoi3 buat aku melting kott.
tak blay nak lupa dia ngan snowcap dia tuh. haha.
tapi tak pa. ada duit aku p penang lagi.
p cari mamat tuh sampai jumpa =p

Saturday, January 22, 2011

perkara baru

baru tadi aku belajaq something dari cousin aku. pasai bola sepak. haha :D  selama nyh aku taw tengok ja. mana taw sangat pun pasai bola. taw minat team ngan player ja. hehe :D biasa lar tuh kan. cousin aku pun dari tak penah tengok bola pun tiba2 boleh tengok bola kan. pelik2. haih. malam nyh ada projek bagus punya dengan cousin. haha. mai kita belajaq ramai2. pengetahuan baru2. hehe. gila botian lar way  -_-'

Monday, January 17, 2011

s.e.m.b.i.l.a.n.b.u.l.a.n

cik WAN NISA FARHANIS akan menghabiskan riwayat hidupnya selama 9 bulan dengan membesarkan badan nya. hahaha :D nak keja MALAS kan. haaa gemok lar hang sorang diamdiam kat umah. hehe. actually nak keja. but now still malas lagi lar. nak enjoy dulu. pas nyh da tak blay da. bukan senang masa cam nyh nak mai kan. pas nyh mesti busy lagi kan. so better enjoy dulu noh. kalu dok makin gemok tuh tatiaw lar nak kata kan. tapi kadangkadang dok p gak joging. hehe :D to cik APIZ yang dulu nya janji nak teman i joging kan. hanya lar tinggal katakata ja noh. haha :D but xpa lar. joging sorang pun okay gak :) so kita enjoy lar dalam masa 9 bulan nyh nah. byee ^_^

teman terbaik :)



a bit story about my teman tebaik k. depa lar yang banyak membantu aku tak kira dalam susah or senang pun. depa always ada untuk aku. depa gak lar banyak bagi semangat kat aku bila aku down. aku sayang depa lebih dari handphone aku. coiih. ada plak handphone kan. hahaha :D
btw aku betoi2 sayang ampa taw. ampa ja yang aku ada :)
vina nadya apiz anip sean =)


 vina :)
my susah and senang. my bestie. and my everything.
dia xpenah tgai aku even dalam susah or senang sedih or gembira.
nak buat apa or p mana2 pun skali. hehe :D
sayang dia sangat2 woo. kawan yang xpenah aku gadoh or whatever lar kan.
dia gak banyak bagi pendapat dekat aku bila aku tataw apa aku nak bt or pilih.
skarang da lama xjumpa dia. rindu larr  :'(
vina aku sayang hg taw ^_^


 nadya :)
she is my bf. my susah and senang. my sedih and gembira. my maki and hamun.
hahahahahahaha :D
dia selalu ada bila aku dalam susah or sedih senang or gembira.
kami xpenah jumpa sekali pun. hehe :D
da banyak kali dia ajak aku kuaq tapi aku yg asyik busy. sorry babe -_-
but xpa one day kita akan jumpa k sygg :)
iloveyou lar babe ^_^


 apiz :)
my buddy. my suka cari pasal. hehe :D
dia memang suka cari pasal ngan aku. suka bt aku marah.
da bt aku marah. dia lar kena marah teruk ngan aku :p
tapi xpa marah2 malas ja tuh. heeee
bila aku bosan dia lar yg bagi aku hilang bosan. okay lar tuh.
but dia pun suka bt aku gelak and happy.
dia nyh baik uh. tapi xngaku dia baik. pfftttt
btw i sayang u k apiz ^_^


 anip :)
my listener. my adviser. my kongsi2.
dia nyh kadang2 jadi tmpt aku mengadu. kadang2 aku jadi tmpt dia mengadu.
so kami sama2 mengadu masalah problem kami.
dia nasihat aku aku nasihat dia. but aku nyh bab bagi nasihat teruk kit. kan3 anip :p
bukan meluahkan perasaan okay! hehe :D
dia kadang2 baik kadang2 jahat. hahahaha
dia da banyak tolong aku dalam masalah problem aku.
thanks way sebab sudi kawan and tolong aku k.
aku sayang hg taw ^_^


sean :)
this is my fren. my susah and senang jugak. my fren BF :)
dia ngan vina always tolong and teman aku bila2 masa
dia banyak jugak lar membantu aku
thanks gak sebab sudi kawan and membantu aku bila aku susah senang ada masalah problem :)
aku sayang hg jugak k ^_^
*vina jangan salah paham plak k :)

Saturday, January 15, 2011

my heart and my soul


i don't want this moment to ever end
where every thing's nothing without you
i wait here forever just to, to see you smile
cause it's true, i am nothing without you

through it all i've made my mistakes
i stumble and fall but i mean these words

i want you to know with everything i won't let this go
these words are my heart and soul
i'll hold on to this moment you know
as i bleed my heart out to show and i won't let go

thought read unspoken forever and now
the pieces of memories fall to the ground
i know what i did and how so, i won't let this go
cause it's true, i am nothing without you

on the streets where i walked alone
with nowhere to go i've come to an end

i want you to know with everything i won't let this go
these words are my heart and soul
i'll hold on to this moment you know
as i bleed my heart out to show and i won't let go

in front of your eyes it falls from the skies
when you don't know what you're looking to find
in front of your eyes it falls from the skies
when you just never what you will find
what you will find, what you will find
what you will find, what you will find

i don't want this moment to ever end 
where ever thing's nothing without you


i want you to know with everything i won't let this go
these words are my heart and soul
i'll hold on to this moment you know
as i bleed my heart out to show and i won't let go

i want you to know with everything i won't let this go
these words are my heart and soul
i'll hold on to this moment you know
as i bleed my heart out to show and i won't let go